advertise

کلینیک توانبخشی در اصفهان

کلینیک جی اصفهان

توانبخشی چیست؟ توانبخشی به مداخلات درمانی برای بهینه کردن عملکرد فرد آسیب دیده یا کاهش ناتوانی فرد که مشکلاتی در سلامتی اش رخ داده است. توانبخشی شاخه ایی از رشته پزشکی ست که به بیمارانی کمک می کند که دچار مشکلات و درد ها و بیماری های مختلف شده اند و نیاز به بهینه سازی در سلامتی دارند و باید توانایی از دست رفته خود را بدست آورند. هدف از توانبخشی الزاما درمان کامل نمی باشد. برنامه های درمانی در توانبخشی وابسته به نوع بیماری و مشکلات بیمار دارد و نتیجه درمان در توانبخشی برای هر فرد متفاوت می باشد. درمان در بخش توانبخشی هم برای بیماران بستری در بیمارستان انجام می شود و هم بیمارانی که مرخص شده اند و کار درمان توانبخشی را هم در کلینیک می توان انجام داد و هم در منزل. گروه های تشکیل شده در بخش درمان توانبخشی شامل فیزیوتراپیست، کاردرمان، گفتار درمان، ارتوپد فنی، روانشناس، مددکار و ... می باشد. برنامه توانبخشی و نتیجه آن بستگی به مواردی چون : ۱.بیماری های زمینه ای و پایه و پیشگیری از مشکلات ثانویه. ۲.توانبخشی در معلولیت و ناتوانی فرد و بهبود دادن عملکرد فرد. ۳.استفاده از وسایل کمکی برای فرد و ایجاد محیط مناسب با نیاز بیمار و مطابق با ناتوانی فرد. ۴.آموزش به فرد بیمار و خانواده بیمار برای کمک به بیمار برای هماهنگ شدن با تغییرات به وجود آمده در زندگی فرد. ۵.پس از آسیب بوجود آمده، نوع آسیب و شدت آن در نتیجه درمان نقش زیادی دارد. ۶.حمایت اطرافیان از جمله خانواده و دوستان را می طلبد.


درمان‌های توانبخشی در کدام بیماری‌ها کاربرد دارد؟

برای بیماری های زیر درمان توانبخشی موثر می باشد:
۱.بیماری های مغز و اعصاب مانند سکته های مغزی، ام اس، آسیب های نخاعی، التهابات مغزی، پارکینسون، جراحی های مختلف مغزی، نخاعی، دیسک کمر و گردن و ....
۲.مشکلات اسکلتی مانند جراحی زانو، شانه، لگن و پا که بعد از جراحی باید فیزیوتراپی انجام دهند
۳.دردهای عضلانی و مفصلی کف لگنی که مشکلات بی اختیاری ادراری و مدفوع و دفع ناهماهنگ و یبوست ایجاد می کند و مشکلات مرتبط با کف لگن
۴.توانبخشی ریوی و قلبی 
۵.توانبخشی در سرطان ها 
۶.توانبخشی در بیماری های کودکان
۷.توانبخشی در بیماری های زنان 
۸.توانبخشی شناختی
۹.توانبخشی سالمندان
۱۰.فیزیوتراپی ورزشس
۱۱.کار درمانی ذهنی و مهارت های حافظه
۱۲.تجویز وسایل کمکی از طرف ارتوپد
۱۳.رفع و یا کاهش مشکلات بلع
۱۴.گفتار درمانی 
۱۵.یادگیری و تطتبق اجتماعی و محیطی
۱۶.کنترل درد
۱۷.آنالیز کردن راه رفتن و ساختار بدنی بیمار
۱۸.تجویز دارو و مدیریت بیماری در فرد
۱۹.مشاوره برای تغذیه مناسب براساس آسیب و ناتوانی جدید بیمار


هدف توانبخشی چیست؟

بر اساس شدت آسیب به بیمار و مشکلات بوجود آمده برای آن تیم توانبخشی اهداف بلند مدت و کوتاه مدتی را برای بیمار برنامه ریزی می کند مثال برای فردی که به نوازندگی پیانو مشغول بوده است و در حال حاضر دست فرد دچار آسیب شده و جراحی سنگینی را انجام داده است برنامه ریزی برای توانبخشی آن فرد متناسب با مشکلاتش صورت می گیرد و با دادن تمرینات مناسب برای کاهش ضعف در دست آن قدرت از دست رفته را به دست بیمار برمی گردانند. هدف بلند مدت برای این بیمار نواختن پیانو می باشد حتی اگر آسیب وارد بطور کامل از بین نرفته باشد و بصورت نصبی این آسیب رفع شده باشد. 

کلینیک جی اصفهان

زنان

انواع خدمات 

روانشناسی

انواع خدمات روانشناسی

چشم پزشکی

انواع خدمات چشم پزشکی

خواب

انواع خدمات خواب

دندانپزشکی

انواع خدمات دندانپزشکی

پوست

انواع خدمات پوست 

کلینیک توانبخشی جی

ما در کلینیک توانبخشی جی تمام تلاش خود را می کنیم تا در کوتاهترین زمان ممکن  آسیب بوجود آمده برای فرد را درمان کنیم و براساس نیاز فرد و آسیب بوجود آمده برای آن برنامه ریزی دقیق و جامعی را طراحی و اجرا کنیم تا به بهترین نتیجه درمانی دست پیدا کنیم. نتیجه به وجود آمده از توانبخشی به بالا رفتن انگیزه و روحیه بیمار بسیار کمک می کند. در کلینیک توانبخشی جی از بهترین تجهیزات و تیم کارآمد و حرفه ایی و با تجربه استفاده شده است تیمی با انگیزه و با حوصله. که با وجود این تیم و پشتکار بیمار آسیب بوجود آمده هر چقدر هم شدید به راحتی برطرف خواهد شد. برای مشاوره با ما در ارتباط باشید. 

توانبخشی شناختی

بیماری هایی که با آسیب مغزی مواجه میشود مانند کاهش حافظه، تمرکز، قضاوت و حله مسئله با بازتوانی شناختی از طریق فعالیت ها و تمرینات مناسب و هدفمند به راه اندازی این بخش ها کمک می کند. برخی از این تکنیک ها عبارتند از : تمرینات مهارتی حافظه با روش های تکرار، تصویرسازی ذهنی، یادآوری و تقویت حافظه و توجه ، ایجاد چالش های فکری و معمایی


توانبخشی فیزیکی

با فیزیوتراپی و کار درمانی برای برخی از آسیب ها به بهبود وضعیت و عملکرد بدن کمک می شود. در توانبخشی فیزیکی ۲ رکن اصلی فیزیوتراپی و کاردرمانی وجود دارد. با فیزیوتراپی تقویت قدرت و استقامت عضلانی و کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی بیمار کمک می شود که فیزیوتراپیست از روش های مختلف مانند آب درمانی، الکتروتراپی، لیزر، ماساژ و... برای رسیدن به هدف مورد نظر برای بیمار استفاده می کند. از طرفی کار درمان بیشتر تمرکز خود را روی فعالیت های هدفمند برای بازآموزی مهارت های حرکتی، افزایش در استقلال فرد در امور شخصی با محیط زندکی و کار تاکید دارد. کاردرمان با تغییر در شیوه انجام کارهای فرد و وسایل آموزشی مورد نیاز فرد و ابزار کمکی به فرد کمک می کند تا روند زندگی خود را به بهترین شکل ممکن طی کند و به فعالیت های روزمره خود از جمله تحصیلی، شغلی و امور فردی و منزل خود بپردازد.


توانبخشی دارویی

برای کنترل بهتر علائم و پیامدهای ناشی از بیماری های بوجود آمده مانند سکته ها، ضربه مغزی، اختلالات عصبی و آسیب های ارتوپدی دارو نقش مهمی را ایفا می کند. اهدافی که در این نوع توانبخشی وجود دارد عبارت است از: تسکین درد، شل کردن گرفتگی ها، کاهش افسردگی و اضطراب، کنترل حملات و تشنج، کاهش التهاب و ورم ها، تسهیل در خواب و استراحت کافی، درمان عفونت های احتمالی از انواع مختلف دارو ها استفاده می شود. توانبخشی دارویی حتما باید زیر نظر پزشک متخصص تجویز شود.


گفتار درمانی

بیمارهایی که بر اثر بیماری هایی چون سکته، ضربه مغزی، تومور و سایر بیماری های عصبی دچار اختلالات در تکلم و صدا و زبانشان بوجود می آید به گفتار درمان نیاز دارند. گفتار درمانگر از طریق پیدا کردن دقیق مشکلات بیمار برای آن برنامه ریزی دقیقی انجام می دهد که بتواند بهترین کمک را برای درمان بیمار انجام دهد و به تدریخ مهارت های از دست رفته در زمینه هایی چون تولید کلمات و جملات بصورت واضح و درک و مفهوم آنها هم بصورت کلامی و هم نوشتاری و هماهنگ سازی در عضلات صورت و فک و حنجره و صحبت کردن واضح و جلوگیری از خستگی را به بیمار برگرداند.

ما به شما کمک می کنیم تا دوباره روی پای خود بایستید.

برای دریافت مشاوره از تیم مجرب و با انگیزه کلینیک توانبخشی جی با ما در ارتباط باشید

چه کسانی به توانبخشی نیاز پیدا می کنند؟

توانبخشی برای بسیاری از افراد مفید و مناسب می باشد.
نوزادان پرخطر که زود بدنیا آمده اند و وزن کمی دارند و یا دچار مشکلات تنفسی و متابولیکی شده اند.
کودکان با مشکلات رشدی که مهارت های حرکتی و شناختی و زبانی آنها با تاخیر مواجه شده است.
بزرگسالانی که با بیماری هایی چون سکته، تروما، تومورمغزی، بیماری های عصبی و سایر بیماری ها مواجه هستند.
افراد بالای ۶۰سال یعنی سالمندان که به دلیل بیماری هایی چون تحلیل عضلات، پوکی استخوان، مشکلات تعادلی دست پیدا کرده اند.
بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند مانند جراحی های قلبی، ریه، مغز و یا ارتوپدی.
بیمارانی که دچار سرطان شده اند و به دلیل انجام شیمی درمان، پرتو درمانی و عوارض آنها به مشکلات حرکتی و تغذیه ای مبتلا شده اند.
افراد دارای معلولیت و یا نقض عضو مادر زادی و یا بر اثر حادثه یا بیماری دچار ناتوانی ذهنی، حسی و یا حرکتی شده اند.
که این موارد برخی از جمعیت هدف برای بازتوانی را در برمی گیرد. در حقیقت یک بخش وسیع و جدا ناپذیر در زمینه درمان بیماران است. 

پاسخ به برخی از سوالات ...

برای بیمارانی که به مشکلات و اختلالات گفتاری، تکلمی، صوت، خوردن غذا و تغذیه و جویدن دچار شده اند و این درمان برای کودکان تا بزرگسالانی که دچار این چنین آسیب هایی شده اند نیاز است.
بعلت داشتن تیم آموزش دیده، دلسوز، با انگیزه و مجرب و داشتن دستگاه های به رو و سالن مجزا برای انجام تمرینات ورزشی و اصلاح درمانی
بلافاصله بعد از تشخیص مشکل و اختلال در بیمار باید گفتار درمانی را شروع کرد
نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.