advertise

کلینیک اطفال اصفهان

کلینیک جی اصفهان

متخصصان اطفال پزشکانی هستند که در مورد تخصص های مرتبط با نوزادان، کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان آموزش دیده اند. کودکان در هنگام رشد تغییرات سریع جسمی، عاطفی و رفتاری دارند و نیاز به موارد پزشکی خاصی پیدا می کنند که ممکن است خارج از تخصص پزشکان بزرگسالان باشد. متخصص اطفال در معالجه نوزادان و کودک و نوجوان تخصص پیدا می کند و مراقبت ها را از زمان تولد برای نوزادان شروع میکند. متخصصین اطفال بیماری های کودکان را پیشگیری، تشخیص و درمان میکند. بیماری هایی که در کودکان بوجود می آید و حتی شیوع آنها قالبا با بیماری بزرگسالان متفاوت است. مثال یک دل پیچه در اطفال علائم و شیوع متفاوت از بزرگسالان دارد و برخی از بیماری ها وجود دارد که فقط در اطفال و کودکان اتفاق می افتد. برای تشخیص و درمان این بیماری های خاص حتما باید به متخصص اطفال مراجعه کرد. والدین باید توجه داشته باشند که حتی سرماخوردگی در کودکان متفاوت از بزرگسالان است. اگر کودکان دچار بیماری شدند حتما آن را به متخصص کودکان ببرید. در کشورهای مختلف از جمله ایران بیمارستان و درمانگاه هایی مختص به کودکان وجود دارد که در آنها فقط متخصصین مربوط به بیماری های کودکان مشغول کار می باشند. باید توجه داشت که بزرگسالان هم برای تشخیص و درمان بیماری های خود نمی توانند از متخصص کودک استفاده کنند.
برای اطمینال از وضعیت سلامتی و چکاپ های دوره ایی کودک خود باید از متخصصین اطفال کمک بگیرید. این چکاپ های دوره باعث پیشگیری از بیماری های سخت می شود و حتی پیدا کردن سوال هایی که برای والدین در مورد بیماری های کودکان بوجود می آید.در صورت نیاز متخصصین کودکان واکسیناسیون اطفال را هم انجام میدهند. بر اساس آمار موجود در نظام پزشکی از هر ۶ کودک بین ۳ الی ۱۷ سال ۱نفر از این ۶ نفر به مشکل تکاملی و رفتاری دچار میشود که شناسایی به موقع این بیماری با چکاپ های دوره ایی می تواند درمان بهتری را برای کودک انجام داد و نتیجه درمان بهتری دریافت کرد. در چکاپ های دوره ایی متخصص اطفال به ارزیابی رشد جسمی و عاطفی کودک می پردازد و همچنین عادت های اجتماعی کودک از لحاظ غذا خوردن، خوابیدن، عادتهای روزمرگی و حتی هوش کودک را مورد بررسی قرار میدهد. کودکان در سنین بین ۱تا ۲ سالگی هر ۳ الی ۶ ماه یکبار برای چکاپ های دوره ایی به پزشک متخصص اطفال مراجعه کند. 


چه زمان هایی باید کودک خود را به پزشک اطفال ببریم؟

اولین مورد برای بردن کودک خود به متخصص اطفال برای چکاپ دوره ایی کودک می باشد. این چکاپ ها برای پیشگیری بسیاری از بیماری ها به والدین کودک کمک میکند و اگر بیماری در حال وقوع باشد خیلی زود برای درمان و نتیجه بهتر درمان تاثیر دارد. اگر کودکی دچار کندی رشد و تکاملی شد در چکاپ های دوره ایی زود این مشکلات دیده میشود و میتوان برای کودک بهترین درمان را انجام داد. اگر کودک شما تب ۴۰ درجه سانتیگراد به بالا پیدا کرد حتما باید به متخصص اطفال مراجعه کنید. در برخی موارد برای واکسیناسیون به متخصص اطفال نیاز پیدا میکنید. اگر مشکلاتی در تغذیه، خواب و عادت های اجتماعی کودک خود دیدید اولین کار کمک گرفتن از پزشک اطفال است. کودکان در سنین بین ۱ الی ۲ سال را باید هر ۳ ماه یکبار برای چکاپ دوره ایی به متخصص کودکان برد. اگر کودک شما دچار تشنج و تب های شدید شد به متخصص کودکان نیاز دارد و برای بیماری های خاص کودکان و ختی سرماخوردگی به متخصص کودک باید مراجعه کنید. یکی دیگر از دلایل مراجعه به متخصص اطفال آموزش دیدن والدین در مورد سلامت کودکان است. برای کودکان نارس حتما باید مراقبت های ویژه توسط پزشک متخصص اطفال صورت گیرد. اولین مراجعه برای کودکان به پزشک اطفال در ۳الی ۵ روزگی نوزاد است و هرماه تا ۱۲ ماهگی، ماهی یکبار و از ۱۲ ماهگی تا ۲ سالگی ۳ ماه یکبار و از ۲ سالگی تا ۱۷ سالگی، سالی یکبار باید چکاپ دوره ایی توسط متخصص کودکان صورت بگیرد.


در چکاپ دوره ایی کودک چه اتفاقی رخ می هد؟

مراقبت از پوست کودک: مرطوب ماندن پوست کودک بسیار مهم است که پزشک متخصص اطفال به والدین کودکان کمک می کند که مراقبت های پوستی را برای کودکان خود انجام دهید و حتی مراقبت پوست کودکان در برابر سوختگی در برابر نورخورشید و آب و هوای خشک یکی از اتفاقاتی است که در چکاپ دوره ایی کودک شما رخ میدهد. سلامت روانی کودک: این چکاپ ها فرصتی را بوجود می آورد تا والدین اطلاعاتی در مورد نگرانی هایی خود در مسائل روانی کودک مانند ADHD، پیش فعالی و یا افسردگی بدست آوردند. الگوهای فعالیتی و خواب و رفتار: اگر موارد هر مسئله ایی مانند خواب کودک، فعالیت های روزانه و حتی تغذیه کودک برای شما سوال بوجود آورده است آنها را یادداشت کرد و در چکاپ دوره ایی از پزشک کودک خود بپرسید تا بتوانید مشکل را سریع حل کنید و یا آگاهی پیدا کنید این مورد مشکلی برای کودک شما بوجود نمی آورد.

 تب: بیماری که همیشه بیش از اندازه والدین را می ترساند تب در کودکان است. باید بدانید تب یک دوست است، نه دشمن. وقتی که کودکی دچار عفونت شود دمای بدن آن بالا می رود تا بتواند با آن ویروس مبارزه کند پس می توان گفت این اتفاق خوبی است. اما در بیشتر مواقع در این زمان باید به پزشک اطفال مراجعه کرد مخصوصا در کودکان زیر ۲ماه چون این کودکان سیستم ایمنی کمتری دارند و نیاز به مراقبت ویژه تری دارند. عفونت در کودکان می توان چیز جدی باشد مانند مننژیت یا ذات الریه پس باید اهمیت ویژه ایی به آن داد و در کودکان بالاتر از ۳ ماه علائم دیگری دارد. اگر در کودک شما تب و حرارت بالای بدن همراه با ضعف و یا استفراغ وجود داشت سریعا باید آن را برای چکاپ به پزشک متخصص کودک رساند و حتی اگجر تب بیش از ۲ روز در کودک خود مشاهده کردید باید از متخصص کودک کمک بگیرید.

زنان

انواع خدمات 

روانشناسی

انواع خدمات روانشناسی

چشم پزشکی

انواع خدمات چشم پزشکی

خواب

انواع خدمات خواب

دندانپزشکی

انواع خدمات دندانپزشکی

پوست

انواع خدمات پوست 

انواع تخصص های کودکان و اطفال

بیماری های کودکان هم مانند بیماری های بزرگسالان انواع مختلفی دارد و منشاء درد و نوع بیماری حتی عوارض آن در کودکان متفاوت است و یک دنیای متفاوتی نسبت به بیماری های بزرگسالان دارد. به همین علت با پیشرفت علم در پزشکی تخصص های بیماری های کودکان نیز پیشرفت کرده و تخصص های زیادی در این حیطه شکل گرفته است که به مهمترین آنها در این مقاله می پردازیم.
متخصص اورژانس کودکان:

این متخصصین پزشکانی هستند که در زمینه بیماری های جدی و دردهای خطرناک در کودکان رسیدگی می کنند که اگر در همان لحظات اولیه به آن رسیدگی نشود خطرات جدی برای جان کودک در پی دارد. متخصصین اورژانس کودکان به کودکانی که دچار سانحه ایی شده اند که این سانحه برای کودک زخم و یا شکستگی بوجود آورده است یا کودکان و اطفالی که دچار بیماری های چون تب شدید، تشنج، دل پیچه های شدید، بالا آوردن، مسمومیت ها، سوختگی، آلرژی و انواع بیماری های شدید و دردناک کمک می کنند. این متخصصین در بخش اورژانس همیشه به صورت شیفتی حاضر هستندو هرگز نباید موقعیت خود را ترک کنند.
متخصص انکولوژیست - هماتولوژیست کودکان:

برای بیماری های خونی و سرطان های کودکان و اطفال باید به متخصص انکولوژیست کودکان مراجعه کرد. برخی از سرطان ها مختص به اطفال و کودکان است و در سنین بزرگسالی این سرطان ها وجود ندارد و برخی از سرطان ها بین کودکان و بزرگسالان مشترک می باشد اما تاثیرات آن روی کودکان و بزرگسالان متفاوت است. متخصصین هماتولوژی برای بررسی وتشخیص و درمان بیماری های خطرناک خونی و سرطان های کودکان آموزش های تخصصی دیده اند.
متخصص بیماری های عفونی کودکان:

بیشتر بیماری های عفونی در کودکان و حتی برخی از سرطان ها یک نقص مادرزادی و یا یک اختلال انتسابی در بدن کودکان است. اما در برخی موارد با ورود یک باکتری مضر یا انگل یا قارچ خطرناک در بدن کودک بیماری ها بوجود می آیند که باید به متخصص عفونی کودکان مراجعه کرد تا پزشک متخصص در این زمینه عفونت یا باکتری و یا قارچ را شناسایی و درمان صحیح را شروع کند.
متخصص قلب و عروق کودکان:

متاسفانه برخی از کودکان با بیماری قلبی و نقص مادرزادی بدنیا می آیند که بیشتر بیماری های قلبی کودکان مادرزادی می باشد و از همان ابتدای تولد کودک خود را نشان میدهد که برخی از این بیماری ها باید جدی پیگیری و تحت درمان با متخصص قلب کودک قرار بگیرند. برخی از این بیماری ها قبل از تولد و یا بعد از تولد برای کودک بوجود می آید مانند اختلال در گردش خون، آریتمی یا بی نظمی در تپش قلب، بیماری های مادرزادی قلبی، نارسایی قلبی و غیره.
متخصص نوزادان:

این متخصصین مراقبت هایی از نوزاد حتی جنین شما را انجام میدهد. در واقع متخصص نوزادان سلامت جنین و سلامت مادر را کنترل و بررسی میکند و در صورت نیاز درمان و دارو را برای آن ها تجویز می کند. مادر باردار باید هر هفته و نهایتا دو هفته یکبار قبل از تولد نوزاد خود به این متخصص مراجعه کند و پس از تولد نوزاد تا ۵ سالگی حداقل یکبار در ماه برای چکاپ دوره ایی نوزاد و کودک خود به متخصص نوزاد مراجعه کند.
فوق تخصص رشدی و رفتاری کودکان:

این متخصصین برای رفع مشکلات روانی، اجتماعی، رشد رفتاری کودکان و نوجوانان، مشکلات فیزیکی و رفتاری آموزش های تخصصی دیده اند تا در زمینه هایی چون اختلالات یادگیری، اختلالات عادتی مانند تیک های عصبی، اختلالات تنظیمی مانند مشکلات تغذیه و یا مشکلات انضباطی، ناتوانی های رشدی ماند فلج مغزی، اوتیسم و آسپرگر درمان مناسب را برای بیمار تجویز کند. اگر کودکی دچار مشکلات رشدی و یا رفتاری شود برای درمان آن باید به این متخصص مراجعه کنند.
فوق تخصص ریه کودک:

کودکانی که به مشکلات ریوی و مشکلات تنفسی دچار میشوند حتما باید به متخصص ریه کودکان مراجعه کنند این متخصص در برای تشخیص و درمان مشکلات تنفسی و ریوی و آسم کودکان آموزش های تخصصی دیده است. 
فوق تخصص روماتولوژیست اطفال:

کودکان و نوجوانانی که به بیماری های اختلال اسکلتی و عضلانی دچار میشوند حتما باید به متخصص روماتولوژیست مراجعه کنند. متخصص روماتولوژیست به درمان کودکان مبتلا به بیماری های خودایمنی، اختلالات اسکلتی، مشکلات پا و ساق پا دارند کمک می کند.
فوق تخصص نفرولوژی اطفال:

فوق تخصص نفرولوژی کودکان به درمان بیماری های کلیوی و ادراری کودکان کمک میکند. این متخصص بیماری هایی از قبیل عفونت های دستگاه ادراری و بیماری های کلیوی در کودکان را تشخیص و درمان میکند. برای درمان شب ادراری کودک خود باید از این متخصص کمک بگیرید  
فوق تخصص مغزواعصاب کودکان:

برای درمان کودکانی که دچار اختلالات عصبی میشودند باید به متخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه کنید. اگر به درمان این بیماری در کودکی اهمیت ندهیم این بیمارها در بزرگسالی با بیماری های عصبی شدیدتر و جدی تری دست و پنجه نرم خواهند کرد. 
فوق تخصص گوارش کودکان:

برای تشخیص و درمان مشکلات گوارش در نوزادان و اطفال و نوجوانان باید به تخصص و مهارت این متخصص اعتماد کرد. برای درمان یبوست، بی اشتهایی و پرخوری در کودکان به به این متخصص مراجعه کرد 
فوق تخصص غدد کودکان:

کودکانی که مشکلات رشد، بلوغ، دیابت و یاسایر بیماری های مربوط به هورمون هاشون دارند باید تحت نظر متخصص غدد کودکان قرار بگیرند. این متخصص تشخیص و درمان کم کاری تیروئید کودکان، پرکاری تیروئید کودکان، مشکلات رشدی مانند کوتاهی قد را تشخیص و به درمان آن می پردازد. درمان این بیماری ها در کودکی با این نوع بیماری ها در بزرگسالان متفاوت است.
روانشناس یا روانپزشک کودکان:

همانطور که سلامت جسمی کودک اهمیت دارد سلامت روحی کودکان هم بسیار حائز اهمیت است. در برخی موارد رویدادهایی که در زندگی کودکان رخ میدهد باعث تغییراتی در روان کودک میشود رویدادهایی مانند مرگ عزیزان، جدایی پدر و مادر در کودکی فرزند و غیره. در این موقعیت حتما کودک باید تحت نظر یک روانشناس کودک قرار بگیرد. زیرا اتفاقات و تروماهای کودکی تاثیرات زیادی روی شکل گیری شخصیت کودک دارد. یکی از مسائل مهم در کودکی هر کودک توجه به احساسات کودک است و باید به کودک خود این اطمینان را بدهیم که همیشه یکی را در کنارش دارد تا با آن صحبت کند. در خیلی مواقع اختلال کم توجهی و پیش فعالی، اوتیسم، سندروم آسپرگر یا سایر چالش های یادگیری با مراجعه به متخصص و یا روانشناس کودک در موفقیت کودک تاثیر زیادی می گذارد.


ویژگی های یک متخصص اطفال خوب

فاکتورهایی برای انتخاب یک متخصص اطفال خوب وجود دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
شخصیت خوبی داشته باشد، بتواند بصورت سفاف و واضح به سوال های والدین پاسخ دهد و نگرانی والدین را درک کند، در مورد آخرین پیشرفت های علم پزشکی اطلاع داشته باشد و مهارت هایش را بروز کند، باید در دوران بیماری کودک شما مانند یک مشاور و حمایت کنند برای والدین باشد، باید در حین صحبت کردن سن کودک را در نظر بگیرد و به احساس کودک توجه کند و به کودک احساس خوبی انتقال دهد، یک پزشک کودک خوب باید اطلاعات مفیدی در زمینه رشد و سلامت کودک به والدین انتقال دهد، یک پزشک خوب اطفال غیر از داشتن مهارت کافی در زمینه بیماری های کودکان باید بتواند ارتباط خوبی با کودکان و حتی والدین برقرار کند و والدین را به درستی راهنمایی کند.


وظایف متخصصین اطفال

متخصصین اطفال مانند دیگر متخصصین وظایف مشخصی دارند که به برخی از آنها می پردازیم: باید کودک را به درستی و با مهارت مورد معاینه فیزیکی قراردهد، تزریق واکسن به کودکان یکی از وظایف این متخصص است.
رشد کودک یکی از مسائل مهم در سیر طبیعی زندگی یک کودک است که اهمیت بسیار زیادی دارد و یکی از وظایف مهم متخصص اطفال بررسی درست و دقیق رشد کودک است، تشخیص و درمان درست و به موقع بیماری های عفونی که برای کودکان و نوزادان به وجود می آید، ارائه روش صحیح نحوه غذا دادن کودک به والدین.

متخصص اطفال چه بیماری هایی را می تواند درمان کند؟

متخصص اطفال با انجام آزمایشات مرتبط و معاینات مختلف بیماری های نوزادان و کودکان را تشخیص می دهد.
متخصصین اطفال بعد از معاینات فیزیکی و دریافت جوابیه آزمایش ها بیماری هایی چون گوش و حلق و بینی کودکان، بیماری های داخلی، بیماری های تنفسی، بیماری های قلبی، بیماری های هورمونیَ، بیماری های خونی، مراقبت های بهداشتی، بیماری های نورولوژی درمان را آغاز میکند و اگر در حیطه تخصص خود نباشد کودک را به فوق تخصص کودکان ارجاع میدهد.

جی، تمام تندرستی

برای دریافت خدمات با شماره ۳۵۰۴۴ با ما در ارتباط باشید.

بیماری های رایج در کودکان

اگر بیماری های شایع در کودکان را جدی نگیریم و به صورت دقیق و صحیح درمان نشوند در مراحل رشد کودک اختلالاتی بوجود می آورد. دوران رشد از دوران حساس و قابل توجه باید در نظر گرفته شود و به ایندوره اهمیت ویژه داده شود. کودکان در این دوره ممکن است به بیماری های مختلفی دچار شوند که یکسری از این بیماری مختص به دوره کودکی می باشد.
آبله مرغان، یرما خوردگی، عفونت گوش و گلو درد از شایع ترین این بیماری هاست.
از جمله بیماری های شایع در کودکان عبارتند از:
عفونت های گوش
: نیمی از کودکان تا سن یکسالگی حداقل یکبار به این بیماری دچار شده اند. احتمال مشاده این بیماری تا ۳ سالگی نیز وجود دارد. با دیدن این بیماری در اولین فرصت باید کودک را به پزشک اطفال ارجاع داد و با مصرف دارو جلوی آسیب های جدی را گرفت.
عفونت های پوستی:
یکی از شایعترین بیماری ها در کودکان عفونت پوستی می باشد. زمانی که در داخل بدن کودک عفونتی ایجاد می شود و سیستم ایمنی بدن کودک نتواند با آن عفونت مقابله کند عفونت پوستی برای کودک ایجاد می شود. عفونت های پوستی ممکن است هر جایی از پوست بدن کودک ایجاد شود و منجر به درد و خارش در بدن کودک شود. 
سرماخوردگی: یکی از شایعترین بیماری ها در کودکان سرما خوردگی می باشد که اکثر کودکان هر سال بالای ۵ بار سرما خوردگی را تجربه می کنند و این تعداد بار در کودکانی که مدرسه و یا مهد کودک می روند حتی بیشتر است. یکی از دلایل این تعداد بالا تکمیل نشدن سیستم ایمنی بدن کودکان است. بالای ۲۰۰ نوع ویروس وجود دارد که باعث ایجاد سرماخوردگی در کودکان میشود. 
برونشیت:
یکی دیگر از بیماری های رایج در کودکان برونشیت است. زمانی که نوزاد یا کودک دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا میشود ویروس به نایژه های کودک سرایت می کند و باعث تورم مجاری هوایی آن میشود.
آسم و آلرژی: آیم و آلرژی هم یکی دیگر از بیماری های شایع در کودکان است که روی راه های هوایی کودک تاثیرگذار است. زمانی که راه های هوایی کودک ملتهب شود دچار آسم میشود. این بیماری باعث درد در قفسه سینه کودک می شود و باعث خس خس سینه و عطسه آن شده.  
دیابت:
زمانی که مقدار گلوکز خون در بدن کودکان از حد طبیعی فراتر شود باعث ایجاد دیابت در کودک میشود. دیابت نوع ۱ از اختلالات ژنتیکی ایجاد میشود که در کودکان بیشتر بوجود می آید. 

پاسخ به برخی از سوالات ...

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید