advertise

کلینیک روانشناسی در اصفهان-کلینیک جی

کلینیک جی اصفهان

علم روانشناسی قدمت زیادتری نسبت به بیشتر علم ها دارد و تاریخچه آن به یونان باستان بر می گردد. ارسطو،افلاطون و سقراط نظریه هایی درباره مسائل روحی و روانی انسان ها بیان کرده اند.بین علم روانشناسی و فلسفه ارتباط بسیاری وجود دارد
روانشناسی با علومی مثل جامعه شناسی ،فیزیولوژی و عصب شناسی هم ارتباط دارد. علم روانشناسی تاریخچه کوتاهی دارد اما دارای پیشینه طولانی دارد. اولین آزمایشگاه تجربی روانشناسی توسط ویلهلم وونت در سال ۱۸۷۹ در آلمان تاسیس شد.و بعنوان پدر علم روانشناسی آزمایشگاهی شهرت گرفت و این اتفاق باعث رسمی شدن این علم شد و یک علم مجزا از فلسفه و زیست شناسی شد و ونت در آزمایشگاه روانشناسی بر روی ذهن و رفتارهای انسانی مطالعات علمی داشت . کلمه روانشناسی از یک واژه یونانی است که به معنی زندگی است و توسط رادولف گوسلنیوس ابداع شد. 
در گذشته افراد بسیار کمی روانشناس و روانشناسی را می شناختند و خیلی افراد در جامعه نمی دانستند یک روانشناس خوب و حرفه ایی چه تاثیری در زندگی آنها دارد. روانشناسی علمی است که بر رفتار و فرایندهای ذهنی مطالعه دارد و دوره تخصصی را زمینه رفتار و فرایند ذهنی می گذرانند در نتیجه هر کجا نیاز به شناخت فکری و پیش بینی های عملکردی افراد یا تغییرات رفتاری وجود داشته باشد می توانیم از یک روانشناس کمک بگیریم. 
روانشناسی به سه دسته تقسیم می شود: روانشناس کاربردی: این افراد بصورت عملیاتی برای تحقیق و حل مسائل روانی از اصول روانشناسی استفاده می کنند. روانشناسان تربیتی از این نوع روانشناسی می باشد. پژوهشی: این روانشناسان مطالعه و آزمایش های خود را روی انسان و حیوانات انجام می دهد و محل این روانشناسان در دانشگاه ها و مشاغل خصوصی و یا تحقیقات دولتی می باشد. روانشناس سلامت روان: این متخصصین برای درمان حال افرادی که اختلال روانی یا ذهنی و جسمی دارند تلاش می کنند. مانند روانشناس بالینی، روانشناس مشاور، و مدرسه. فعالیت در حوزه های روانشناسی بسیار گسترئه است. حوزه‌های فعالیت روانشناس بسیار گسترده هستند و به‌طور معمول، متخصص‌های روانشناسی در چند حوزه به صورت موازی فعالیت می‌کنند. برای مثال، بخشی از هفته خود را به روان‌درمانی مراجع‌ها در کلینیک اختصاص می‌دهند، بخشی از هفته را مشاوره‌های تبلیغات یا جذب‌واستخدام در حوزه روانشناسی صنعتی‌وسازمانی می‌کنند و انتهای هفته خود را به آموزش و تربیت کارآموزان روانشناسی می‌پردازند. حال که می‌دانیم روانشناس کیست و با سه دسته اصلی روانشناسان آشنا شده‌ایم، وقت آن شده تا به کسب و کار روانشناس در جامعه اشاره کنیم. در ادامه، مهم‌ترین حوزه‌های فعالیت روانشناس را مبتنی بر شاخه‌های روانشناسی توضیح می‌دهیم.


مهم‌ترین حوزه‌های فعالیت روانشناسی

روانشناس بالینی: روانشناسی که به بیمارانی کمک می کند که مشکلات روانی دارند. تا این بیماران بتوانند به حال طبیعی خود برگردنند و با تکنیک هایس روان درمانی برای بهبود کمک می کنند.
روانشناس صنعتی یا شغلی:
برای بازدهی بهتر نیروهای هر شرکت یا ارگان به آنها کمک می کندو در  زمان استخدام به وضعیت روانی و توانمندی و ویژگی های شخصیتی نیرو برای استخدام بهترین ها می پردازد.
مشاوره پیش از ازدواج: 
افرادی که قصد ازدواج دارند بهتر است قبل از ازدواج به این مشاوره مراجعه کنند تا شریک زندگی خود را بهتر انتخاب کنند.
مشاوران انتخاب رشته:
به دانش آموزان جهت تعیین رشته کمک می کند. 
روانشناس ورزشی:
برای کمک به ورزشکاران جهت تمرکز در مسابقات و دادن انگیزه به آنها و کنترل استرس در ورزشکاران را بر عهده می گیرند.
روانشناس تربیتی:
برای ایجاد تمرکز در دانش آموزان و دانشجویان فعالیت می کنند و آموزش به آنها جهت انتخاب بهترین روش آموزشی کمک می کنند.
روانشناس بالینی کودک:
به مشکلات روانی کودکان و بهبود آنها می پردازد.
روانشناسی بالینی خانواده:
مشکلات و اختلافات خانوادگی را بررسی و التیام می دهد.
روانشناس شناختی:
یادگیری بدون فراموشی را آموزش میدهد و به تشخیص خطاهای شناختی، هیپنوتیزم و مدل های تلقین می پردازد.

مجموعه لاغری، تغذیه، زیبایی و لیزر کلینیک جی

روانشناسی چه تاثیری بر زندگی ما دارد؟

بعد از اینکه با معنی روانشناسی و انواع آن آشنا شدیم بهتر با تاثیر این علم بر روی زندگیمان آشنا شویم. روانشناسی یک علم کاربردی است که تاثیر عمیقی روی زندگی افراد دارد و به شکل های مختلفی این تاثیر را میگذارد. تاثیرات این علم عبارت است از: بهبود سلامت روان-تقویت روابط بین‌فردی- افزایش بهره‌وری و کارایی- پیشگیری و مدیریت استرس- بهبود فرآیندهای یادگیری و آموزش- تقویت خودآگاه و رشد شخصی- حل مشکلات و کمک به تصمیم‌گیری بهتر- بهبود مهارت‌های مدیریتی -ایجاد انگیزه بیشتر- تقویت حافظه

زنان

انواع خدمات 

روانشناسی

انواع خدمات روانشناسی

چشم پزشکی

انواع خدمات چشم پزشکی

خواب

انواع خدمات خواب

دندانپزشکی

انواع خدمات دندانپزشکی

پوست

انواع خدمات پوست 

مکتب های روانشناسی

مکتب نظریه شناختی

این مکتب در دهه ۱۹۷۰ به عنوان جدیدترین مکتب فکری و علم روانشناسی معرفی شد. این نوع مکتب معتقد است انسان از طریق حواس خود اطلاعاتی را از محیط اطراف خود دریافت می کند و داده های دریافتی را با سازماندهی، دستکاری به خاطره خود می سپارد و در صورت نیاز به اطلاعات قبلی که ذخیره شده است ربط می دهد و بصورت ذهنی پردازش میکند. این نظریه برای شناخت زبان، حافظه، یادگیری، سیستم ادراکی، اختلالات روانی و رویا ها بکار می رود.

مکتب رفتارگرایی

 این مکتب توسط روانشناس آمریکایی بنام جان بی واتسون در سال ۱۹۱۳ پایه گذاری شد. به گفته این روانشناس رفتار هر کس نیتیجه فرآیند ذهن درونی آن شخص نیست ، بلکه نتیجه واکنش های ما به محیط است.

مکتب ساختارگرایی

این مکتب توسط ویلهلم وونت نام گذاری شد و بر درون نگری تکیه داشت. روشی پژوهشی که در حین انجام یک کار معین، هر آنچه ذهن را درگیر میکند بازگو می نماید.


مکتب انسان گرایی

این مکتب انسان ها را ذاتا خوب معرفی میکند و فرایند ذهنی انسان را نقش فعالی در رفتار آنها ایفا می کند. این دیدگاه ارزش زیادی برای احساسات، اراده آزاد و دیدگاه ذهنی قائل است.

مکتب نظریه شناختی

این مکتب در دهه ۱۹۷۰ به عنوان جدیدترین مکتب فکری و علم روانشناسی معرفی شد. این نوع مکتب معتقد است انسان از طریق حواس خود اطلاعاتی را از محیط اطراف خود دریافت می کند و داده های دریافتی را با سازماندهی، دستکاری به خاطره خود می سپارد و در صورت نیاز به اطلاعات قبلی که ذخیره شده است ربط می دهد و بصورت ذهنی پردازش میکند. این نظریه برای شناخت زبان، حافظه، یادگیری، سیستم ادراکی، اختلالات روانی و رویا ها بکار می رود.

مکتب رفتارگرایی

 این مکتب توسط روانشناس آمریکایی بنام جان بی واتسون در سال ۱۹۱۳ پایه گذاری شد. به گفته این روانشناس رفتار هر کس نیتیجه فرآیند ذهن درونی آن شخص نیست ، بلکه نتیجه واکنش های ما به محیط است.

۷ اصل روانشناسی چیست ؟

اصل اقتدار- اصل اثبات اجتماعی- اصل عمل متقابل- اصل دوست داشتنی بودن- اصل کمیابی- اصل سازگاری- اصل تقویت


چهار هدف اصلی روانشناسی چیست؟

توصیف رفتار: اولین هدف روانشناسی توصیف رفتار یا شناخت اوایه است. این کار باعث میشود تا قوانین کلی در رفتار انسان توسعه یابد. 
توضیح رفتار: 
گام دوم بعد از تشریخ رفتاری، چگونگی و چرایی روند رفتار است.
پیش بینی رفتار: 
هدف روانشناسی این است که بتواند رفتار آینده را از تحقیقات تجربی که پیش بینی کرده است بدست آورد. 
تغییر رفتار: 
زمانی که روانشناس رفتاری را توضیح، توصیف و پیش بینی کرد می تواند یک رفتار را تغییر دهد و یا آن را کنترل کرد


تفاوت روانشناسی با روانکاوی چیست؟

روانشناسی یک رشته است اما روانکاری یکی از تکنیک های روانشناسی است و باید این موضوع را بدانید که تمام روانکاوها روانشناس نیستند. برخی از روانکاوها روانپزشک هستند و یا ممد کار اجتماعی. روانکاوی شاخه ای از روانشناسی بالینی است .

تنها نیستید، ما کنار شماییم

برای دریافت خدمات روانشناسی و روانپزشکی در محیطی بانشاط با ما در ارتباط باشید.

شاخه های روانشناسی

روانشناسی رشته پرتنوعی است. 
 ما در این مقاله برخی از انواع روانشناسی را برای شما بیان کرده ایم.


روانشناسی عمومی این رشته مطالعه گسترده اصول، مشکلات و روش های اساسی علم روانشناسی از جمله رفتار، رشد و تکامل انسان، احساسات، انگیزه، یادگیری، حواس، ادراک، فرآیندهای تفکر، حافظه، هوش، نظریه شخصیت، تست روانشناسی، اختلالات رفتاری، رفتار اجتماعی و سلامت روان است. روانشناسی بالینی این نوع از روانشناسی انطباق، سازگاری و توسعه شخصی را ترویج می کند. یک روانشناس بالینی بر جنبه های فکری، عاطفی، بیولوژیکی، روانی، اجتماعی و رفتاری عملکرد انسان در طول زندگی فرد، در فرهنگ ها و سطوح اجتماعی-اقتصادی مختلف تمرکز می کند. ارزیابی روانشناختی و روان درمانی در عمل روانشناسی بالینی نقش اساسی دارند، اما روانشناسان بالینی اغلب در تحقیقات، آموزش، شهادت پزشکی قانونی و سایر زمینه ها نیز مشارکت دارند. روانشناسی شناختی در این رشته به فرآیندهای ذهنی درونی مانند حل مسئله، حافظه، یادگیری و زبان پرداخته می شود . این مدل به چگونگی تفکر، درک، ارتباط، به خاطر سپردن و یادگیری مردم می پردازد. ارتباط نزدیکی با عصب شناسی، فلسفه و زبان شناسی دارد. روانشناسان شناختی به چگونگی کسب، پردازش و ذخیره اطلاعات توسط افراد نگاه می کنند. کاربردهای عملی شامل نحوه بهبود حافظه، افزایش دقت تصمیم گیری یا نحوه تنظیم برنامه های آموزشی برای تقویت یادگیری است. روانشناسی رشد این مدل، مطالعه علمی تغییرات روانشناختی سیستماتیکی است که فرد در طول زندگی تجربه می کند و اغلب به عنوان رشد انسانی شناخته می شود. این مدل نه تنها بر نوزادان و کودکان خردسال بلکه بر نوجوانان، بزرگسالان و افراد مسن نیز تمرکز دارد. این عوامل عبارتند از مهارت های حرکتی، حل مسئله، درک اخلاقی، فراگیری زبان، احساسات، شخصیت، خودپنداره و شکل گیری هویت. همچنین به ساختارهای ذهنی ذاتی در برابر یادگیری از طریق تجربه می پردازد، یا اینکه چگونه ویژگی های یک فرد با عوامل محیطی در تعامل است و چگونه بر رشد تأثیر می گذارد.

روانشناسی رشد با رشته هایی مانند زبان شناسی هم پوشانی دارد. روانشناسی تکاملی روانشناسی تکاملی به این می پردازد که چگونه رفتار انسان، به عنوان مثال زبان، تحت تأثیر تنظیمات روانی در طول تکامل قرار گرفته است. یک روانشناس تکاملی معتقد است که بسیاری از ویژگی های روانشناختی انسان از این جهت سازگار هستند که ما را قادر ساخته اند در طول هزاران سال زنده بمانیم. روانشناسی قانونی روانشناسی قانونی شامل کاربرد روانشناسی در تحقیقات جنایی و قانون است. یک روانشناس قانونی روانشناسی را به عنوان یک علم در سیستم عدالت کیفری و دادگاه های مدنی تمرین می کند. این شامل ارزیابی عوامل روانی است که ممکن است بر یک پرونده یا رفتار تأثیر بگذارد و یافته ها را در دادگاه ارائه کند. روانشناسی سلامت روانشناسی سلامت را طب رفتاری یا روانشناسی پزشکی نیز می نامند. این مدل مشاهده می کند که چگونه رفتار، زیست شناسی و زمینه اجتماعی بر بیماری و سلامتی تأثیر می گذارد. یک پزشک اغلب ابتدا به علل بیولوژیکی یک بیماری نگاه می کند، اما یک روانشناس سلامت بر کل فرد و آنچه بر وضعیت سلامتی او تأثیر می گذارد تمرکز می کند. این ممکن است شامل وضعیت اجتماعی-اقتصادی، تحصیلات، و پیشینه آنها و رفتارهایی باشد که ممکن است بر بیماری تأثیر بگذارد، مانند رعایت دستورالعمل ها و داروها. روانشناسان سلامت معمولاً در کنار سایر متخصصان پزشکی در محیط های بالینی کار می کنند. روانشناسی عصبی روانشناسی عصبی به ساختار و عملکرد مغز در ارتباط با رفتارها و فرآیندهای روانی نگاه می کند. اگر شرایطی شامل ضایعات در مغز و ارزیابی هایی باشد که شامل ثبت فعالیت الکتریکی در مغز باشد، ممکن است روانشناسی عصبی درگیر باشد. روانشناسی کودک روانشناسی کودک مطالعه رشد ناخودآگاه و آگاهانه دوران کودکی است. روانشناسان کودک مشاهده می کنند که چگونه کودک با والدین خود، خود و جهان تعامل می کند تا رشد ذهنی خود را درک کند. 


روانشناسی شغلی روانشناسان شغلی یا سازمانی در ارزیابی و ارائه توصیه هایی در مورد عملکرد افراد در محل کار و آموزش نقش دارند. آن‌ها به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا راه‌های مؤثرتری برای عملکرد پیدا کنند و درک کنند که افراد و گروه‌ها چگونه در محل کار رفتار می‌کنند. این اطلاعات می تواند به بهبود اثربخشی، کارایی، رضایت شغلی و حفظ کارکنان کمک کند. روانشناسی اجتماعی روانشناسی اجتماعی از روش های علمی برای درک اینکه چگونه تأثیرات اجتماعی بر رفتار انسان تأثیر می گذارد استفاده می کند. این مدل به دنبال توضیح چگونگی تأثیر احساسات، رفتار و افکار از حضور واقعی، خیالی یا ضمنی افراد دیگر است. یک روانشناس اجتماعی به رفتار گروهی، ادراک اجتماعی، رفتار غیرکلامی، سازگاری، پرخاشگری، تعصب و رهبری می پردازد. ادراک اجتماعی و تعامل اجتماعی کلید درک رفتار اجتماعی است. روانشناسی ورزش و عملکرد روانشناسان ورزش و عملکرد از علم برای مطالعه رفتار و توانایی های انسان در ورزش و عملکرد استفاده می کنند. آنها به افراد کمک می کنند بر موانع روانی غلبه کنند که می تواند مانع از موفقیت و موفقیت حرفه ای آنها شود. روانشناسی توانبخشی روانشناسان توانبخشی افراد دارای معلولیت و شرایط سلامت مزمن را مطالعه می کنند و به بهبود کیفیت کلی زندگی آنها کمک می کنند. روانشناسی شخصیت روانشناسی شخصیت شاخه ای از روانشناسی است که به بررسی شخصیت و تنوع آن در بین افراد می پردازد. هدف آن نشان دادن این است که چگونه افراد به طور فردی به دلیل نیروهای روانی متفاوت هستند. حوزه های تمرکز آن عبارتند از: ساختن تصویری منسجم از فرد و فرآیندهای روانشناختی اصلی آنها. روانشناسی خانواده روانشناسی خانواده یک تخصص در روانشناسی حرفه ای است که بر احساسات، افکار و رفتار افراد، زوج ها و خانواده ها در روابط و در محیط وسیع تری که در آن فعالیت می کنند متمرکز است. روانشناسی زنان روانشناسی زنان رویکردی است که بر مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی متمرکز است که زنان در طول زندگی با آن مواجه هستند. این مدل به عنوان واکنشی به نظریه‌های رشدی تحت سلطه مردانه مانند دیدگاه زیگموند فروید در مورد تمایلات جنسی زنانه پدیدار شد. روانشناسی زرد روانشناسی زرد اغلب به پیشنهاد راه‌حل‌های سریع برای مشکلات مهم و دشوار ختم می‌شوند. این روش‌ها به‌طور معمول از سوی پژوهش‌ها و جامعه علمی تأیید نمی‌شوند؛ اما آدم‌های عادی را به‌ سمت خود جلب می‌کنند. کسانی که به دنبال حال خوب هستند، برای رسیدن به این هدف، از روانشناسی زرد استقبال می‌کنند. ا

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.